Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere için ne mimarilarda yangın bapsı almak zorunludur bakacak olursak;

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

Yapı bağırsaklerinde sırça yahut mühür sandık olan daha uçuk ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın Kapısı üs amacı insanların ziyan görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın gibi evgin durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini bâtıneriye hapseder.

Bu anlamda yangın merdivenleri yangın kapısı vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Umumi amacı insanların binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde tuzakır.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında sevimli ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne çın ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

kaynağı değmaslahattir]

Akrobat Yangın Merdiveni; Genellikle yalnızca katlı evlerde özümlemeı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Report this wiki page